VOEDSEL VERSPILLING: WAT IS HET PROBLEEM EN WAT DOE JE ERAAN?

Voedselverspilling is een welvaartsziekte. Hoe meer we consumeren en hoe kleiner het aandeel voedsel in ons totale gezinsbudget, hoe meer voedsel we verspillen.
Dus: zonder consumptie geen voedselverspilling.


Wat is nu eigenlijk de juiste betekenis van voedselverspilling en betekend voedsel verspillen voor elke consument het zelfde? Waarom is voedselverspilling een probleem en welke zijn de belangrijkste oorzaken en gevolgen?


Voedsel verspillen betekent voedsel weggooien. Het gaat zowel om voeding die nog geconsumeerd kan worden als om voeding die geconsumeerd had kunnen worden. Er is niet alleen sprake van voedselverspilling als voeding ongebruikt wordt weggegooid (bv. de verbruiksdatum is overschreden), maar ook als voedselresten niet worden geconsumeerd. (https://www.voedingscentrum.nl/nl/duurzaam-eten/voedselverspilling-voorkomen-7-tips.aspx
Voedselverspilling gaat niet over het weggooien van afvalstoffen zoals eierschalen of sinaasappelschillen, maar over het verlies van kwaliteitsvol geproduceerd voedsel dat op geen enkele manier een bestaande menselijke behoefte vervult.


Met een interactieve vorming van +/- 2 uur met filmfragmenten van bij de boer tot aan de consument (Taste the waste http://www.tastethewaste.nl/) krijg je hier inzicht in en tips om minder voedsel te verspillen.


Neem contact op via info@counselingencoaching.be

Wat betaal je?

€50 voor een vorming + €0,30/km